Kaş Uluburun Batığı

1982 yılında Kaş’ın 8 km açığında bir sünger avcısı tarafından tesadüfen keşfedilen batık, şimdiye kadar bulunan en eski gemi batığı olma özelliğine sahip.

15 metre boyunda, sedir ağacından yapılmış yelkenli kayık, bundan 3300 yıl önce taşıdığı çeşitli mallar ile birlikte denizin derinliklerine gömülmüş. Taşıdığı 20 ton malın çoğu günümüze kadar bozulmadan kalması etkileyici. Bakır, kalay, cam gibi hammaddeler, süs eşyaları, altın ve gümüş takılar, boncuklar ve Mısır Kraliçesi Nefertiti’ye ait altın mühür, gemiden çıkan eşyalardan bazıları. Dünyanın önde gelen sualtı arkeologlarından George Bass önderliğinde, 10 sene süren ve binlerce kez yapılan arkeolojik dalışlardan sonra batık ve içindeki eşyalar çıkarılarak, Bodrum Sualtı Arkeoleji Müzesi’nde sergilenmeye sunulmuş.

Uluburun 3 

Uluburun gemisinin orjinaline sadık kopyası(replikası), Kaş Kaymakamlığı ve Belediyesi desteği ile 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından, makina, çivi, vida kullanmadan yani o günün koşullarına uygun olarak yeniden inşa edilmiş. Replika, 2006 yılında Hidayet koyu açığında denize indirilmiş. Böylece dalışçılar için yeni bir dalış noktası oluşturulmuş. Dalış kulüplerinden biriyle deneme dalışı yaparak bu batığı görmeniz mümkün.