Kaş Plajları

Kaş kıyıları genelde kayalık olduğu için denize girilecek doğal plajlar, koylar çok fazla yok. O yüzden merkezde daha çok kayalıklar üzerine kurulmuş tahta platformlardan, Kaş'ın yakın çevresindeki plajlardan ya da tekne turlarından denize giriliyor.

Kaş'ın denizi kum yerine ufak, açık renkli çakıllardan oluştuğu icin, denizi çok berrak ve canlı bir turkuaz renge sahip. Çakıl taşlarında daha rahat yürümek için deniz ayakkabısı ve denizin berraklığının tadını çıkarmak için gözlük ve şnorkelinizi yanınıza almayı unutmamalısınız.

Kaş’ın denizi hafif serin bir deniz. Yer yer dağlardan akan kaynak suyunun dipten denize karışması bu serinliğin sebebi. Ama yazın hava o kadar sıcak olabiliyor ki bu serin deniz sayesinde gerçek anlamda ferahlayabiliyorsunuz.

Kaş ve etrafı caretta caretta‘ların(deniz kaplumbağası) üreme ve yaşam alanı aynı zamanda. Yüzerken ya da daldığınızda onlardan biriyle karşılaşmanız mümkün. Hayvanların doğal yaşamlarını bozmamak adına onlara özel ilgi vermemeniz gerekiyor.

Halk plajlarına giriş ücretsiz. şemsiye ücreti 50 tl. şezlong ücreti 50tl. alınıyor (2023) )halk plajları açılış saati: 09:00 , kapanış: 19:30 )

Özel plajlarda şemsiye-şezlong için bir ücret alınmıyor ama giriş için bir harcama limiti konulmuş, yediğinizi içtiğiniz bu rakam üzerinden düşüyor.  

Sadece Büyük Çakıl'daki işletmeler ve merkezdeki Asmaaltı ne şemsiye-şezlong için ücret alıyor, ne de harcama limiti koyuyorlar.

Kaş'taki plajların bir kısmında, aslında bütün Türkiye'de uygulanması gereken her 100 metreye bir cankurtaran kuralı, uygulanıyor. Bu arada bazı beach'lerde profesyonel masörler tarafından masaj hizmeti de veriliyor.

Yarımada üzerindeki büyük otellerin bazıları da beach'lerine dışarıdan ziyaretçi kabul ediyor. 

Günlük tekne turları ile de sadece denizden ulaşılabilen koylarda denize girme imkanınız olacak.